Dr. Sztrókay Zsolt Ottó

Ügyvéd


A XI. Kerületi Köbölkút Utcai Általános Iskolában végeztem alapfokú tanulmányaimat, majd négy évig a Kaffka Margit Gimnáziumba jártam történelem-latin szakra.

1983-ban érettségiztem és felvételt nyertem az ELTE Jogtudományi Szakára.

1983-1984. Zalaegerszegen előfelvételiként egy évig sorkatonai szolgálatot láttam el.

1984-1989. Az ELTE Jogtudományi Karára jártam.

1989-ben kaptam meg a jogi diplomámat.

1989. szeptember1-jével kezdtem dolgozni a 22. Sz. Ügyvédi Munkaközösségben, ahol 1991. december 31-ig dolgoztam, és letettem az ügyvédi szakvizsgát.

1992. januárjában egyéni ügyvédi irodát nyitottam a Budapest, XII., Városmajor u. 41. sz. alatt, ahol testvéremmel Dr. Sztrókay Eszterrel együtt ún. „rezsiközösségben” dolgoztunk.

1999. október 1-jével nyitottam meg jelenlegi irodámat a Budapest,II. kerület Zivatar u. 16., I/9. szám alatt, ahol azóta is tevékenykedem.

Két gyermekem van, a nagyobbik joghallgató a Pázmány Péter Tudományegyetemen, míg a kisebbik külföldön folytatja tanulmányait.

Édesapám, Dr. Sztrókay Ottó jelenleg is a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, és nyugdíjasként még továbbra is ügyvédi tevékenységet lát el, testvérem Dr. Sztrókay Eszter szintén ügyvéd, aki a korábbi, Városmajor utcai irodát vezeti.

Szakterületem túlnyomó részt büntető ügyekben a védelem ellátása, de idegenrendészeti eljárásban és gazdasági, illetőleg cégügyekben is tevékenykedem.

A korábban nálam ügyvédjelöltként dolgozó és azóta sikeresen leszakvizsgázott Dr. Czibor Zsolt Ügyvédi Irodájával egy székhelyen tevékenykedünk, így rendszeresen kisegítjük egymást.

Idegen nyelv ismeretem, az angol, amelyet társalgási szinten beszélek, míg az iroda egyik alkalmazottja oroszul anyanyelvi szinten beszél.